Projekt KSOWWarsztaty tradycji kulinarnych i marketingowych Gmina Wolanów wraz z partnerami zachęca i zaprasza do wzięcia udziału w bezpłatnych warsztatach dot. tradycji kulinarnych i marketingowych na przykładzie „Papryki przytyckiej” organizowanych w 5 województwach przez Gminę Wolanów w ramach operacji pn. „Wolanow Food Festival”. Termin warsztatów: 7 i 10 września 2019 roku. Woj. Lubelskie 05 i 06 września 2019 roku. Woj. Łódzkie 24 sierpnia i 12 września 2019 roku. Woj. Małopolskie 27 i 29 sierpnia 2019 roku. Woj. Świętokrzyskie 30 sierpnia i 14 września 2019 roku. Woj. Mazowieckie
Podsumowanie pierwszego warsztatu w ramach operacji Wolanów Food Festival Właśnie zakończyły się pierwsze z 10 warsztatów dotyczące tradycji kulinarnych i ich promocji na przykładzie „papryki przytyckiej”. Warsztaty w których udział wzięły 24 osoby odbyły się na obszarze Lokalnej Grupy Działania Dunajec-Biała w Centrum Produktu Lokalnego w Rzuchowej zaś zajęcia poprowadziła Pani Małgorzata Bartkiewicz i Pan Marcin Pałach.
|